11 december 2019

MMV Congres 2019; 'Opleiden over grenzen'

De toenemende complexiteit van de zorg met actuele vraagstukken over doelmatigheid, kwaliteit en veiligheid van de zorg en het bieden van de juiste zorg op de juiste plek kan niet langer meer vanuit één discipline worden benaderd. Dat vraagt om ‘Opleiden over grenzen’. Denk hierbij aan opleiden over de grenzen van het ziekenhuis, de regio en zelfs ons land. Het opzoeken en mogelijk oprekken van grenzen in de samenwerking met anderen. De grenzen van de kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid van zorg. Maar ook de grenzen van het ziekenhuis, de afdeling en je eigen, persoonlijke grenzen als opleider en aios.
Op het MMV-congres 2019 wordt het thema ‘Opleiden over grenzen’ vanuit verschillende perspectieven belicht. Collega’s delen praktijkvoorbeelden, relevante kennis en tips waarmee je zelf aan de slag kunt. En uiteraard staan er ook actuele opleidingsonderwerpen op het programma.

PROGRAMMA OP MAAT
Met het programmaboekje (zie bijlage) kun je zelf een programma ‘op maat’ samenstellen. Je vindt van alle presentaties, ontbijtsessies, symposia en praktische workshops korte beschrijvingen.

JAARLIJKS TERUGKEREND SUCCES
Het MMV-congres van de Federatie Medisch Specialisten wordt jaarlijks met groot succes in december in het NBC georganiseerd. Met ruim 900 deelnemers vanuit verschillende specialismen is het de ideale dag om elkaar te ontmoeten en ervaring en kennis uit te wisselen. In 2018 was het congres al vroegtijdig uitverkocht. Dus wees er ook dit keer snel bij met aanmelden. Want vol = vol.
We ontmoeten je graag op woensdag 11 december

INSCHRIJVEN !

UITREIKING A2AWARD – OPLEIDEN OVER GRENZEN
Alweer voor de derde keer op rij zal tijdens het MMV-congres 2019 van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) de A2Award uitgereikt worden. Deze prijs is bedacht door De Jonge Specialist (DJS) en de Academie voor Medisch Specialisten (Academie) en is speciaal bedoeld om AIOS in het zonnetje te zetten. De schrijfwedstrijd heeft dit jaar als thema: ‘Opleiden over grenzen’, aansluitend bij het thema van het MMV-congres. De winnaar, die tijdens het congres bekend zal worden gemaakt, verdient een cursusvoucher van de Academie ter waarde van € 1.500. Alle AIOS uit clusters 1, 2 en 3 kunnen meedoen met de prijs.

DOE MEE!
We nodigen AIOS van harte uit om een kort inspirerend verhaal (maximaal 600 woorden) te schrijven over wat jou motiveert om je elke dag voor honderd procent in te zetten of zitten hier grenzen aan, waar gaat je hart sneller van kloppen of waardoor wil je juist grenzen opzoeken, letterlijk en figuurlijk. Het onderwerp kan variëren van praktijkperikelen en ervaringen tot persoonlijke ontwikkeling, alles mag als het maar aansluit bij het thema ‘Opleiden over grenzen’. Mail je inzending vóór 27 oktober naar info@dejongespecialist.nl.