Project doelmatigheid

Voor AIOS

Indienen doelmatigheidsinitiatief

Wil je feedback op jouw intitiatief, gepubliceerd worden op deze website of in aanmerking komen voor DOO punten? Vul dan het Format voor doelmatigheidsinitiatieven in en verstuur het aan cindy.noben@mumc.nl. Ben je niet zeker of jouw probleem wel een doelmatigheidsprobleem is? Probeer dan eerst eens onderstaande vragen te beantwoorden:

doelmatigheid

  • Vanuit welk perspectief benader je het probleem? (patiënt, organisatie, specialists, etc.)
  • Welke negatieve effecten gaan er mee gepaard?
  • Zijn er onnodige kosten door het probleem?

Is de balans scheef? Dan komt het probleem in aanmerking voor een doelmatigheidsinitiatief!

Trainingen

- Op maat aangeboden
Gebaseerd op de behoeften van de eigen afdeling of instelling. Neemt u contact op met de OOR ZON coördinator doelmatigheid.
 
- Discipline Overstijgend Onderwijs ‘Doelmatigheid van zorg in de praktijk’
Na afloop van de DOO zal u beter in staat zijn doelmatigheidsproblematiek te herkennen en aan te pakken om zo de patiëntenzorg en het zorgproces te verbeteren. Tijdens de training worden de principes en werkwijze toegelicht. De training is goed voor 2 DOO punten. Schrijft u zich hier in.
 

Plus-traject Maastricht University

Artsen in medische- of vervolgopleidingen kunnen gebruik maken van de mogelijkheid zich te verdiepen in verschillende aspecten van het medisch beroep gericht op gezondheidseconomie en kosten effectiviteit van de zorg of logistiek in de zorg en patiëntenstromen. Beide modulen zijn afkomstig uit het masterprogramma “Healthcare Policy, Innovation and Management” aan de Universiteit Maastricht en bieden je de uitgelezen kans om te werken aan je individuele profilering en dit aan de hand van het actuele thema ‘Doelmatigheid van zorg’. Heb je een bijzondere belangstelling voor organisatie en management en wil je werken aan het optimaliseren van je individuele leerdoelen? In dat geval kan je je aanmelden voor één van de modules (start academiejaar 2019-2020). Meer informatie via https://www.maastrichtuniversity.nl/education/master/master-healthcare-policy-innovation-and-management/courses-curriculum of mail naar plustraject@mumc.nl

Meer weten?

Neem gerust contact op met één van de aios ambassadeurs doelmatigheid of de OOR ZON regio coördinator.