Interne Geneeskunde

Vooropleiding Zuyderland MC Heerlen Sittard

Beste AIOS,

 Hartelijk gefeliciteerd met het behalen van je opleidingsplaats in de mooiste regio van Nederland: Regio Opleiding Zuid-Oost Nederland (ROZON). Wij zijn gevraagd op te schrijven waarom je voor het Zuyderland kiest om hier je vooropleiding te doen bij de interne geneeskunde.

 Je keuze

Allereerst: je kan in deze regio geen foute keuze maken. Alle opleidingen interne geneeskunde in deze regio zijn goed. Er is goed contact tussen de opleiders onderling en het niveau van de opleidingen is hoog.

 Pluspunten

We zijn een groot opleidingsziekenhuis, maar hebben toch onze familiaire sfeer kunnen behouden! Dit is een fantastische combinatie van 2 facetten: je ziet een heel divers palet van interne geneeskunde en krijgt zo een gedegen brede vooropleiding. De sfeer kenmerkt zich door laagdrempelig contact tussen AIOS en supervisoren, zowel binnen de interne geneeskunde als tussen de vakgroepen onderling. Je opleider kennen we dus ook goed.

 Werkplezier is voor ons belangrijk: als je het naar je zin hebt, dan leer je meer en ben je vrijer om jezelf goed op te laten leiden en voel je je vrijer om aan te geven als je iets niet weet.

 Door de grote van onze opleiding zijn wij er trots op alle keuzestages te kunnen faciliteren, waaronder maar niet uitsluitend: acute interne geneeskunde, oncologie, endocrinologie, nefrologie, MDL, klinische geriatrie, cardiologie, longgeneeskunde, intensive care, reumatologie, klinische farmacologie, etc.

 Er is een groot enthousiast team van supervisoren dat het erg leuk vindt om mensen op te leiden. We maken graag opleidingen op maat en kijken naar individuele wensen. We leiden niet alleen op tot dokter, maar ook op persoonlijk vlak vinden we ontwikkeling belangrijk.

 Onze ziekenhuizen zijn makkelijk bereikbaar.

 Minpunten

Er zijn vast ook mindere punten aan een opleiding. Weet je ze te vinden, geef ze dan vooral bij ons aan. Ons streven is namelijk om de beste opleiding in de regio te hebben. Opmerkingen van onze arts-assistenten worden dan ook altijd serieus genomen en daar wordt zeker actie op ondernomen.

 Je keuze

Terugkomend op je keuze: als je voor ons centrum kiest, dan kies je voor een enthousiast team in een prettige werkomgeving met oog voor het individu en je persoonlijke ontwikkeling.

Denk dus gerust eens na over je opties. Wij zijn ervan overtuigd dat je uit jezelf voor ons kiest.

 

Hartelijke groet,

Namens het gehele opleidingsteam,

 

Roderick Tummers, Jacqueline Buijs, Frank Stifft