OOR ZON structuur

Zuyderland Heerlen en Sittard

Het Zuyderland is topklinisch opleidingsziekenhuis.Een belangrijk kenmerk is het opleiden van toekomstige medische professionals. In Zuyderland is er plek voor opleiding op het gebied van de meeste medische specialismen en de ondersteunende disciplines. Voor de basisopleiding wordt met name samengewerkt met MUMC+.

Zuyderland Academie is de plaats waar alle opleidingsactiviteiten van het topklinisch opleidingsziekenhuis samen komen. Maar Zuyderland is meer dan alleen een opleidingsziekenhuis. Zuyderland Medisch Centrum maakt onderdeel uit van het concern Zuyderland, waar ook zorgcentra, thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, revalidatie, geestelijke gezondheidszorg en huishoudelijke hulp onder vallen. Het is in de toekomst nadrukkelijk de ambitie dat Zuyderland Academie Opleiding, Onderzoek en Onderwijs voor heel Zuyderland faciliteert.

Zuyderland Academie hanteert daarbij de volgende filosofie:
Wie zoekt naar leren en ontwikkelen, kennis en onderzoek, vindt in Zuyderland Academie een kwalitatief hoogwaardige partner die dit mogelijk maakt. De Academie is een magneet.’

Voor praktisch AIOS zaken aangaande de vervolgopleidingen in het Zuyderland kunt u hier terecht.

 

 
COC voorzitter:


dr. M. Sosef, chirurg
 
Directeur Zuyderland Academie
 

prof. dr. I. Heyligers, orthopeed
 
Coordinator medische vervolgopleidingen

 

M. Klein Ikkink
Contact:
Zuyderland Academie
T 045 576 6867
E zuyderlandacademie@zuyderland.nl